Uansett hva du skal bruke Pi’en til, er det lurt å ha den koblet til et display i starten som debugging, testing og lignende.
Noe av det fine med Raspberry Pi er at man ofte kan ta i bruk gammelt utstyr. De fleste av oss har en eske med gammelt utstyr som bare ligger på loftet eller i garasjen og støver, ikke sant? Eller kanskje det står en gammel CRT-skjerm klar for dynga? Ikke kast! Hvis du feks. skal bruke Pi’en til retro-spill er jo CRT-skjermen bare ekstra sjarm! :D Husk bare da å få med deg en passende HDMI til VGA adapter, feks. en
PiView-adapter fra Skolehuset.no. Husk at CRT skjermen også kan bygges inn i en kasse, hvis du virkelig tenker å ta retro-steget til et nytt nivå.
Raspberry Pi har HDMI utgang, og denne er ganske fleksibel hvis du tenker å bruke en nyere skjerm eller tv.
Du har også muligheten for å koble til mindre, tilpassede skjermer med feks. berøringsmuligheter som disse to:
Når Pi’en din er satt opp til å gjøre det den skal, kan du feks. aktivere SSH-tilgang via IP–adresse, og dermed koble fra skjerm, tastatur og annet, slik at Pi’en din kan leve sitt eget liv i skyen.
Hvordan skal jeg få overført data, programmer eller operativsystem?
Vi ser her at Micro-SD kortene som kommer med ferdiginstallert NOOBS (Linux utgaven, spesialtilpasset Raspberry Pi) ofte er fortrukket. Men husk! Det kan likevel være nyttig å få overført data til Pi’en din, feks. script eller andre programmer du har laget på Pc/Mac. Her kan du enten koble Pi’en din til WiFi (Raspberry Pi 3 har innbygget wifi), eller så trenger du en kortleser for SD hvor du bruker SD til Micro-SD adapteren som følger med micro-SD kortet. Har du ikke kortleser på pc/mac’en din så har vi det i nettbutikken. Denne anbefaler vi:
Hvordan skal jeg kommunisere med Pi’en min?
Her er et punkt vi ser flere kunder ikke alltid tenker godt i gjennom. Alle har jo et tastatur og en mus liggende? Vel, ja, men når man prototyper og jobber med Pi er det alltid greit å la Pc/Mac’en være koblet opp, slik at man kan Google og søke etter hjelp hvis nødvendig. Da er det ikke særlig kjekt å koble inn og ut mellom hver ting som skal Googles, fordi man vil burke musen til Pi’en! Her snakker vi av erfaring, så skaff et ekstra sett.
Kommer Pi’en min til å utføre tunge oppgaver?
Det er tydelig at Raspberry Pi brukere er kreative folk som liker å tøye grenser. Derfor ser vi at Pi’en blir ofte satt til å gjøre store jobber som presser alt ut av den lille prosessoren. Kjøling kan derfor være lurt hvis du feks. skal spille, se HD-video eller til og med prøver deg på å kjøre maskinlæringsalgoritmer på Pi’en. Ja det fungerer! Her er noen forslag til kjøling fra Skolehuset.no:
Er det noen ting vi har glemt her, så skriv til oss så får vi det med! Hack’a’long Pi-friends!